Tag Archive : 爱上海KOM

/ 爱上海KOM

House in Zenpukuji / aoyagi design

June 17, 2021 | lpjxbyhj | No Comments

first_imgHouse in Zenpukuji / aoyagi designSave this projectSaveHouse in Zenpukuji / aoyagi designSave this picture!© Takumi Ota+ 29Curated by Hana Abdel Share 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950241/house-in-zenpukuji-aoyagi-design Clipboard Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950241/house-in-zenpukuji-aoyagi-design Clipboard House in Zenpukuji / aoyagi design “COPY” Houses Structural Engineer: Manufacturers: AutoDesk, AGC Glass, IOC Flooring, Sankyo aluminum, Yamada shomei lighting, luci Area:  93 m² Year Completion year of this architecture project Architect In Charge:aoyagi designDesign Team:Hajime Aoyagi, Ayaka AoyagiCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Takumi OtaRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWoodLunawoodThermowood FacadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. The site is a small lot of about 50 square meters located in a residential district on the outskirts of Tokyo. While the view is blocked on three sides, the ground level is 2 meters higher than the road facing the eastern side. This gives it a unique floating feel and open views toward the schoolyard on the opposite side of the road. The house is for a couple, who are also the architects of the project, and their children.Save this picture!© Takumi OtaSave this picture!PlansSave this picture!© Takumi OtaDespite severe restrictions, such as setback-line regulation and having less than 25 square meters of allowable building area, we arrived at a tower-shaped design consisting of two underground and two above-ground floors. Light, air, and the presence of the residents will travel between the floors through a circulating staircase and a small void positioned on the corner of the rooms, which culminate in a gentle “flow”.Save this picture!© Takumi OtaOn the cross-section, the entrance is on the middle layer. Upon entering this crack-like entrance, we are suddenly thrust into the “flow” and suspended in mid-air. The flow has no clear beginning because, in our design method, we decided not to give the house a robust framework. Instead, we treated the different parameters—the arrangement of functions, relationship with the surrounding environment, and discrepancies caused by the long designing process—as elements that coexist inside the flow, which we assumed is like “basso continuo,” In other words, we did not have a clear overall perspective.Save this picture!© Takumi OtaSave this picture!Detail SectionsSave this picture!© Takumi OtaThis process caused various disparities, creating inconsistencies between the openings and floor levels, and a relative scale difference imbalance between the rooms and residential equipment, which stay barely suspended in the flow. This stare of suspension also gives our family redundancy to embrace not only the past and present but also the future with equal neutrality.Save this picture!© Takumi OtaProject gallerySee allShow lessHouse in Iruma / aoyagi designSelected ProjectsCall for Submissions: 11th International Space Design AwardCall for Submissions Sharecenter_img Architects: aoyagi design Area Area of this architecture project Konishi Structural Engineers, Yasutaka Konishi, Takuya Asamitsu, Kengo Marumoto Projects Photographs ArchDaily “COPY” Year:  CopyHouses•Japan Photographs:  Takumi Ota Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeaoyagi designOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookJapanPublished on October 28, 2020Cite: “House in Zenpukuji / aoyagi design” 27 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?善福寺建筑师自宅 / aoyagi design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more