Tag Archive : 爱上海MDN

/ 爱上海MDN

House B / SODA Arhitekti

June 17, 2021 | aqidxjti | No Comments

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/867215/house-b-soda-arhitekti Clipboard Save this picture!© Ivan Dorotić+ 37 Share CopyAbout this officeSODA ArhitektiOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesZagrebCroatiaPublished on August 17, 2017Cite: “House B / SODA Arhitekti” 17 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Croatia Year:  Projects House B / SODA Arhitekti Photographs:  Ivan Dorotić Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Zagreb, Croatia House B / SODA ArhitektiSave this projectSaveHouse B / SODA Arhitekti ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/867215/house-b-soda-arhitekti Clipboardcenter_img Architects: SODA Arhitekti Area Area of this architecture project “COPY” 2016 Photographs Area:  320 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ArchDaily Houses Manufacturers: Alumil, Caparol, ScheucherProject Team:Vedran Jukić, Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja ŠnajdarStructural Engineers:Nikola Miletić, Antonio Šafranko, Jurica LipovacPlumbing:Dragutin Vukovojac, Josip LončarMechanical Installations:Dario HrastovićElectrical Installations:Renata Gajšak, Darko ŽarjevBuilding Physics:Mateo BilušArchitect In Charge:Vedran JukićCity:ZagrebCountry:CroatiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ivan DorotićRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDoorsLonghiDoor – HeadlineEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope.Save this picture!© Ivan DorotićThe house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east.Save this picture!© Ivan DorotićSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Ivan DorotićCantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls.Save this picture!© Ivan DorotićSave this picture!SectionSave this picture!© Ivan DorotićGallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.Save this picture!© Ivan DorotićProject gallerySee allShow lessHouse Moser / Madritsch + PfurtschellerSelected ProjectsElephant-Parade Office / CUN DesignSelected Projects Sharelast_img read more