Tag Archive : 爱上海OJW

/ 爱上海OJW

Well of Light House / Phidias Indonesia

June 17, 2021 | tqujrlgr | No Comments

first_img “COPY” Well of Light House / Phidias Indonesia Houses Year:  Photographs:  Andreaswidi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  500 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Andreaswidi+ 26Curated by Hana Abdel Share Manufacturers: Owens Corning, Blanco, Dulux, Toto, Conwood, Philips, Roman Granite, Tiero, Trimble, ZWCADArchitect In Charge:Harfansyah AzharDesign Team:Phidias IndonesiaCity:BekasiCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© AndreaswidiRecommended ProductsUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Text description provided by the architects. Situated on the hustle & bustle Bekasi area, West Java, Indonesia, The Well of Light House is designed to be an oasis for the residents. The basic approach is to create a Tropical Contemporary style house. The main principle of the house is to create passive cooling by optimizing light penetration and air flow into the whole house through building massing configuration, solid and void façade, and material.Save this picture!© AndreaswidiSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© AndreaswidiThe basic building massing configuration is to divide the house into 3 building masses to avoid bulkiness and maximize natural light and air flow. Building mass 1 will incorporate living room, master bedroom and 3 bedrooms. Building mass 2 will incorporate dining room and building mass 3 will incorporate service area. At the entrance, the residents will be welcomed by an elegant texture combination, a blend of stone and craved light brick on the wall, granite tile on the floor and concrete wood on the ceiling and the floor.Save this picture!© AndreaswidiContinuing to the foyer, we will see similar combination with the entrance, complemented by the table and home ornaments that develop serene and homey feeling when entering the house. The private courtyard is one of the highlights of the house, that is not only become a greenery but also become a flexible space for the residents. This courtyard unifies main spaces in the house by having direct physical and visual access from dining room, living room and master bedroom. Having a simple yet elegant landscape makes this courtyard is easy to maintain.Save this picture!© AndreaswidiSave this picture!Section 04Save this picture!© AndreaswidiThe courtyard looking dining room and living room are comfortable spaces for family events which have exclusive view to the courtyard. Also, by providing transparent sliding door towards the courtyard, it allows the indoor space to extend to the outdoor, physically and visually. Therefore, the rooms will felt spacious and those will enrich the family events experience in the house.Save this picture!© AndreaswidiSave this picture!Front ElevationSave this picture!© AndreaswidiAll of the bedrooms have large windows to maintain direct sun light and air flow. Each bedroom has different type of view. The special one is the master bedroom that has direct view and access to the courtyard. Therefore, every wake up the residents could feel the freshness of the lawn. The façade is created from combination of large windows, breezeblocks and solid walls, complemented by Lee Kwan Yew creepers plant that create softness in respond to the heaviness of the wall and conc­rete. Those combinations bring harmony and balance on the façade.Save this picture!© AndreaswidiProject gallerySee allShow lessYuanyijia Flagship Market / SSDesignSelected ProjectsBuilding AN / URCODE ArchitectureSelected Projects Share 2019 Well of Light House / Phidias IndonesiaSave this projectSaveWell of Light House / Phidias Indonesia CopyHouses•Bekasi, Indonesiacenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949631/well-of-light-house-phidias-indonesia Clipboard Indonesia “COPY” ArchDaily Projects Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949631/well-of-light-house-phidias-indonesia Clipboard Architects: Phidias Indonesia Area Area of this architecture project CopyAbout this officePhidias IndonesiaOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBekasiOn FacebookIndonesiaPublished on October 19, 2020Cite: “Well of Light House / Phidias Indonesia” 18 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more