Tag Archive : 爱上海OZF

/ 爱上海OZF

first_imgCopyHouses•Portimão, Portugal Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 59 Share Photographs Architects: Vitor Vilhena Architects Area Area of this architecture project “COPY” “COPY” House in Alcalar / Vitor Vilhena Architects CopyAbout this officeVitor Vilhena ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPortimãoPortugalPublished on October 25, 2017Cite: “House in Alcalar / Vitor Vilhena Architects” 25 Oct 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?顺自然之势,拨地而起的双层住宅 House in Alcalar / Vitor Vilhena Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882221/house-in-alcalar-vitor-vilhena-arquitectura Clipboard Houses Projectscenter_img Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: BRUMA, Duravit, MargresArchitect In Charge:Vitor VilhenaTeam:Nuno Gonçalves, Fábio Plácido Guimarães, Michael VieiraCollaborators:Veritate, Projectos e Fiscalização Electroeng, Engenharia Electrotécnica Termoflux, Engenharia e Certificação EnergéticaCity:PortimãoCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingDoorsLonghiDoor – HeadlineEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. Located in the south of Portugal, in an area that serves as a transition between the Sea and the land. It is located in the village of Alcalar, a few kilometers from Portimão, where 5000 years ago was settled an important Prehistoric community. Based on the importance of the location of the land and its relationship with history, we decided that the image of the house would have to seek the organic relations that refer to the Monument that appears in the history of the area.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe image of the house is constituted by several curves that consist in the separations provoked by the surroundings. The topography is gently sloping, and the surrounding is characterized by a traditional style single-family dwellings from the 80’s. The land confines with a municipal street, which defines the entrance of the house. The project develops on a single floor (above the street level) with the intention of minimizing the visual impact of the viewer from the street and its implementation takes into account the better use of the solar orientation of the interior compartments and the best views that the site provides.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe natural topography of the terrain promotes the creation of a lower floor facing South. Following this orientation was created an outdoor seating are a thatre latest o the terrain and the landscape. This space is covered in order to protect and control the solar orientation of the facade. The southern elevation benefits from a strong relationship between the interior and exterior, inviting permeability situations, namely its relation with the terrain, vegetation and views.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe villa consists of 2 floors, the groundfloor which is at the level of the entrance, and which comprises 4 bedrooms, living and dining area, kitchen and service areas, complemented by a car parking. The lower floor develops in the result of the natural slope of the terrain and integrates a living area, directly related to the pool. This lower floor benefits from an out o or covered area where the pool is located, creating very interesting relations between the interior and exterior.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessMK5 House / ORTRAUMSelected ProjectsSala delle Capriate at Palazzo della Ragione / CN10 architettiSelected Projects Share 2016 House in Alcalar / Vitor Vilhena ArchitectsSave this projectSaveHouse in Alcalar / Vitor Vilhena Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882221/house-in-alcalar-vitor-vilhena-arquitectura Clipboard Portugal ArchDaily Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year: last_img read more